Select your language

Kisha e Krishterë Ungjillore e Vëllezërve nuk është një denominacion, por e përbërë nga besimtarë të thjeshtë në Perëndinë Atë dhe Zotin Jezu Krisht, të larë e pastruar nga gjaku i Krishtit, derdhur në kryq para 2000 vjetësh. Ne besojmë se Krishti themeloi kishën e Tij në tokë dhe dëshiron që ne ta vazhdojmë atë deri kur Ai të kthehet për ta marrë atë pranë vetes.

 Ne zbatojmë dy urdhëresat e Zotit Jezus:

Pagëzimin me zhytje nën ujë, i cili është simbol i vdekjes, varrosjes dhe ringjalljes së besimtarit me Krishtin.

Darkën e Zotit, e cila është shprehje e përbashkësisë së besimtarëve me njëri-tjetrin dhe me Zotin, por edhe një kujtesë se Krishti do të kthehet.

Duke qenë një kishë besnike e Zotit Jezus, përpiqemi me ndihmën e Frymës së Shenjtë të jemi të shenjtë dhe të zbatojmë të gjitha urdhërimet e Perëndisë. Edhe pse nuk ia kemi arritur qëllimit, ne mësojmë njëri-tjetrin të rritemi në njohjen e Perëndisë dhe ta nderojmë atë në çdo pikë të jetës sonë.

Pikat bazë të mësimit tonë, të cilat i gjejmë të qenësishme dhe të patjetërsueshme në Bibël, janë: Trinia, Hyjnia e Krishtit, mishërimi i Krishtit, vdekja dhe ringjallja e Krishtit, kthimi i Krishtit, frymëzimi dhe pagabueshmëria e Biblës, Fjala e Perëndisë, siguria e shpëtimit.


 

 

We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.