Menu
Tablet menu
A+ A A-

4) Në rast se nuk e dëgjojnë, do të vdesin pa ardhur në vete. Jobi 36,12

Vitet e fundit numri i tragjedive njerëzore duket sikur po shtohet gjithmonë e më shumë. Mendja më shkon te fatkeqësia e para disa viteve në alpet e Austrisë, kur një tren i mbushur me skitarë mori flakë në hyrje të tunelit. Disa prej udhëtarëve arritën të thyenin xhamin e një dritareje dhe të dilnin prej vagonit. Një burrë i moshuar thirri: «Shkoni poshtë, jo lart! Zjarri ngrihet lart gjithmonël» Ata e dëgjuan këshillën e tij dhe shpëtuan. Pjesa tjetër e udhëtarëve, mbi 160 veta, u dogj për vdekje ose u mbyt nga tymi helmues tek u ngjit lart në tunel. Ç’këshillë të vyer dha burri i moshuar! Dhe sa të mençur u treguan ata kur e dëgjuan! Ajo këshillë kishte të bënte me dallimin midis jetës e vdekjes.

Lexues i dashur, a mund ta përfytyrosh të vraposh me kokën përpara drejt një zjarri të çmendur? Por pikërisht kështu veprojnë të gjithë ata që e kundërshtojnë Shpëtimtarin Jezu Krisht. Bibla paralajmëron ferrin si ndëshkimin e Perëndisë për mëkatarët. Të shumtë janë ata që e përqeshin idenë e ferrit, ndonëse përqeshja e tyre nuk ka arritur t'i largojë gjërat e pakëndshme që ekzistojnë. Biri i Perëndisë ka thënë qartë: «Eshtë më mirë për ty të hysh dorëcung në jetë, sesa të kesh dy duar dhe të shkosh në zjarrin e pashueshëm» (Marku 9,43). Perëndia nuk mund të gënjejë: kërcënimi që bën për gjykimin, do të përmbushet. Por Ai dha me hirësi Birin e Tij për të zënë vendin tonë në gjykim. Atje mëkatet tona u vunë në Të. Për shpëtim Perëndia kërkon pendim dhe besim në Personin dhe veprën e Birit të Tij të dashur.

Pranoje Atë në zemrën tënde. Zoti Jezus thotë: «Atë që vjen tek unë, unë nuk do ta nxjerr jashtë kurrë» (Gjoni 6,37), Ndiqe këshillën e Tij! Ajo bën të qartë dallimin midis jetës së përjetshme dhe ndëshkimit të përjetshëm.

News

deshmi

  • 1
  • 2
  • 3
Atij i qoftë lavdia. (Leonardo Bux)

Atij i qoftë lavdia. (Leonardo Bux)

24-04-2016 Hits:716 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

Orkida

Orkida

12-12-2014 Hits:1056 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

Frika e vdekjes (Pietro F.)

Frika e vdekjes (Pietro F.)

06-01-2017 Hits:592 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

Style I Style II Style III