Menu
Tablet menu
A+ A A-

7) Pa një udhëheqje lë urtë populli bie. Fjalët e Urta 11,14

Predikimi i një kardinali për vitin e ri në një nga katedralet më të njohura në botë të dielën e fundit të vitit 2000 përmbajti këtë vëzhgim të mprehtë: «Opinioni i sotëm publik është legjislacioni i së nesërmes.›› Kardinali e kishte vënë gishtin në një nga karakteristikat më të dukshme të kohës sonë: qeveritë e kanë humbur cilësinë e udhëheqjes dhe thjesht ndjekin dëshirat dhe nxitjet e pjesëve më të zhurmshme të popullsisë.

 

Sjellja njerëzore nuk pëmiirësohet si rrjedhojë e kësaj. Bibla e vërteton këtë me urdhërime, thënie dhe shembuj. Gjitha fjalët tona për demokraci, përparim dhe standart në rritje e sipër duhen parë thjesht si mashtrim po t'i hedhim një shikim të sinqertë botës përreth nesh.

Ligësia është cilësi thelbësore e zemrës njerëzore, dhe përfaqësuesit tanë të zgjedhur nuk përbëjnë përjashtim nga ky rregull. «Zemra gënjehet më tepër se çdo gjë tjetër dhe sëmuret në mënyrë të pashërueshme; kush mund ta njohë atë?›› (Jeremia 17,9). Libri i Gjyqtarëve në Bibël e nxjerr në pah qartë gjendjen e prishjes së atëhershme dhe përfundimi i shkruesit është ky: «Secili bënte atë që i dukej e drejtë në sytë e tij» (21,25). Sa mirënjohës duhet të jemi që një standard për sjelljen njerëzore është parashtruar e që mund ta ndjekim atë! Perëndia e ka bërë atë të njohur dhe na ka dhënë mjetin për ta përmbushur atë. Çfarëdo që nuk përshtatet me vullnetin e Tij, është mëkat. «Kushdo që nuk praktikon drejtësinë, nuk është nga Perëndia» (1 Gjonit 3,9). Atëherë është e qartë se nevojitet një ndryshim thelbësor. Perëndia na ofron jetë të re - jetë të përjetshme - përmes ringjalljes. Rilindja mund të pasojë vetëm duke e pranuar Zotin Jezus si Shpëtimtarin tonë.

News

deshmi

  • 1
  • 2
  • 3
U përpoqa ti jepja fund ditëve të mia.(Pina)

U përpoqa ti jepja fund ditëve të mia.(Pina)

29-12-2015 Hits:644 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

Francesco Spatola

Francesco Spatola

07-04-2016 Hits:532 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

View e-Privacy Directive Documents

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

Style I Style II Style III