Menu
Tablet menu
A+ A A-

5) Zot, lëre edhe këtë vit, që po dha fryt, mirë; përndryshe, pasta] do ta presësh. Luka 13,8-9

Në njërën prej shëmbëlltyrave të Tij Zoti Jezu Krisht foli për pemën e fikut. Pronari i saj kishte pritur të bënte fryte për tre vjet dhe tani ishte gati ta priste. Megjithatë, vreshtari, i cili pa dyshim kishte bërë ç'të mundte për pemën, i tha të zotit t'i jepte edhe një mundësi: ai duhej të shkriftonte dheun dhe ta plehëronte. Pastaj mund të vendoste ta priste. Për pemën viti i fundit kishte filluar: ose të bënte fryte, ose i kishte ardhur fundi.

Mijëvjeçari i tretë qysh nga lindja e Krishtit ka filluar tashmë. Ç'durim ka treguar Perëndia duke na dhënë vit pas viti! Shembulli i sotëm duhet të shërbejë si mësim për ne. A janë në rregull gjërat me Perëndinë? «Ja, pra, koha e pëlqyer, ja, pra, dita e shpëtimit» (2 Korintasve 6,2). Zoti «nuk do që ndokush të humbasë, por që të gjithë të vijnë në pendim›› (2 Pjetrit 3,9). Ai mundohet me ne ashtu si vreshtari në shëmbëlltyrën e sotme nga Bibla. Kjo është arsyeja që na dhe një vit tè ri. Ai dëshiron t'i flasë ndërgjegjes sonë përmes Fjalës së Tij, Biblës. Kush ka jetuar i ndarë nga Ai, duhet ta pranojë faktin. d.m.th. të pendohet dhe të kthehet në besim. «Zot, Iëre edhe këtë vit» Kjo është lutja e shumë të krishterëve për të afërmit dhe fqinjtë e tyre që nuk e kanë bërë këtë hap. A je ti njëri prej tyre?

News

deshmi

  • 1
  • 2
  • 3
Daniele D`Aversa

Daniele D`Aversa

06-11-2014 Hits:807 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

Siguria ёshtё  vetëm në Jezus Krishtin    (Angela Fulgaro / Soccio)

Siguria ёshtё vetëm në Jezus Krishtin …

24-04-2016 Hits:554 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

Afërdita

Afërdita

19-02-2014 Hits:963 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

View e-Privacy Directive Documents

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

Style I Style II Style III