Menu
Tablet menu
A+ A A-

Largohu nga katolicizmi.(Orazio T.)

 

Përshëndetje, unё quhem Orazio, jam lindur në një familje katolike dhe jetoj në Mainz. Jam 54 vjeç, i martuar me 3 fëmijë. Dua tju tregoj shkurtimisht se si e kam njohur Jezusin. Në vitin 1991, gjatë Luftës së Gjirit, gruaja ime dhe unë pyesnim veten nëse do tё ndodhte lufta e tretë botërore, ku do tё shkonim neve pas vdekjes. Ishim të dy të hutuar dhe pyesnim veten nëse feja jonë ishte ajo e duhura. Së bashku i luteshim Perëndisë qё të na tregonte të vërtetën. Një ditë isha duke telefonuar me motrën time, e cila jeton në Itali, ajo mё tha se kishte ndryshuar "fenë", ishte bërë e krishterë. Unë i thashё se edhe unё jam i krishterë, duke qenë se isha katolik. Por ajo më tha se në verë gjatë pushimeve do të ma shpjegonte mё mirё. Sapo mbërrita në Itali, ajo na foli për fjalën e Perëndisë. Një ditë erdhi Antonio Caruso bashkё me  gruan e tij. Gjëja e çuditshme ishte, se nuk ishte ai që fliste, por mё linte mua tё flisja. Unё i shpjegova se qё fëmijë i isha lutur shenjtorëve, dhe para ngrënies bёja  kryqin, pasi kёshtu mendoja se ishte e drejtë. Antonio mё shpjegoi se Perëndia nuk do që unë ti lutem shenjtorëve, por qё ti lutesha drejtёpёrdrejtё Atij me fjalët e mia të thjeshta. Pastaj ai më tregoi, se Jezusi vdiq në kryq për mëkatet e mia dhe vazhdoi duke mё thënë se në qoftë se besoj me gjithë zemër që Jezusi vdiq në vendin tim dhe për mëkatet e mia dhe ta njoh Atё si Shpëtimtarin tim personal, Ai ai do të më jepi të drejtën të bëhem trashëgimtar i Tij (Gjoni 3:16). Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e Tij të vetëmlindur, që kushdo që beson në Të të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme. (Gjoni 1:12), por tё  gjithë atyre që e pranuan, ai u dha pushtetin të bëhen bij të Perëndisë;  pra  atyre që besojnë në emrin e Tij. Falënderoj Perëndinë sepse e di ku do të shkoj pas kësaj jete. Orazio T.

News

deshmi

  • 1
  • 2
  • 3
Kuptoja qe Zoti me donte (Emanuela B.)

Kuptoja qe Zoti me donte (Emanuela B.)

15-08-2015 Hits:853 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

Daniele D`Aversa

Daniele D`Aversa

06-11-2014 Hits:846 Dëshmi Samuel Soccio - avatar Samuel Soccio

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

View e-Privacy Directive Documents

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

Style I Style II Style III